Home

We zijn weer geopend van WOENSDAG tot en met ZONDAG van 13 – 17 uur! Reserveren is niet meer verplicht, maar mag nog wel. Zie Reserveren (naast de Home knop). Na reserveren kunt u tot sluitingstijd in het museum blijven. Mondkapjes zijn ook niet meer verplicht. De rest van ons coronaprotocol is wel nog van toepassing.  Bij vragen kunt u contact opnemen met beheerder Math Ghielen (06-10495465), via info@museumpeelenmaas.nl of via Facebook

Er zijn maar liefst vijf nieuwe, kleine tentoonstellingen te bezoeken! Via historische foto’s, sfeerbeelden, korte teksten en activiteiten voor de jeugd kom je meer te weten over agrarisch erfgoed, de twee trams die door Peel en Maas hebben gereden, de beugelsport, de mijnwerkers uit Peel en Maas en de naoorlogse smid en timmerman.  Voor ieder wat wils!

Op vertoon van de laatste versie van de publicatie MAAS & DUIN, van het LGOG Venlo, hebben we in samenwerking met de geschiedkundige verenigingen van Peel en Maas nu een speciale actie. Zie Nieuws en Activiteiten voor meer informatie. 

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving uit 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Bezoek ook onze nieuwe  tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Zie Vaste Tentoonstelling of download hier onze flyer! In de tijdelijke expositie “Van Ploeg naar Ploegendienst” (2019) ontdek je het verhaal van de opkomst van de industrialisatie en bedrijvigheid in Peel en Maas, en de groei van Panningen tot regionaal centrum. Komt dat zien!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.