Home

We zijn weer geopend van WOENSDAG tot en met ZONDAG van 13 – 17 uur! Reserveren is niet meer verplicht, maar mag nog wel. Zie Reserveren (naast de Home knop). Je hoeft GEEN coronatoegangsbewijs te tonen bij entree. Mondkapjes zijn ook niet meer verplicht. Bij vragen kunt u contact opnemen met beheerder Math Ghielen (06-10495465), via info@museumpeelenmaas.nl of via Facebook

Tijdens de herfstvakantie op donderdag 28, vrijdag 29 en tijdens het Halloween weekend op zaterdag 30 oktoberis er weer MUSEUM IN HET DONKER! De activiteit vindt plaats tussen 18.30-20.30 uur. Je hoeft NIET in het bezit te zijn van een  coronatoegangsbewijs. In verband met de kleine ruimtes is van tevoren opgeven verplicht. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@museumpeelenmaas.nl. Vermeld je naam, e-mailadres en de dag en het tijdstip dat je langs wilt komen. Kinderen tot 13 jaar kunnen gratis naar binnen, ouders betalen 3 euro per persoon. Zie Nieuws en Activiteiten voor meer informatie. 

Er zijn maar liefst vijf nieuwe, kleine tentoonstellingen te bezoeken! Via historische foto’s, sfeerbeelden, korte teksten en activiteiten voor de jeugd kom je meer te weten over agrarisch erfgoed, de twee trams die door Peel en Maas hebben gereden, de beugelsport, de mijnwerkers uit Peel en Maas en de naoorlogse smid en timmerman.  Voor ieder wat wils!

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving uit 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Bezoek ook onze vernieuwde tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Zie Vaste Tentoonstelling of download hier onze flyer! In de tijdelijke expositie “Van Ploeg naar Ploegendienst” (2019) ontdek je het verhaal van de opkomst van de industrialisatie en bedrijvigheid in Peel en Maas, en de groei van Panningen tot regionaal centrum. Komt dat zien!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.