Home

Ook wij moeten helaas onze deuren voorlopig weer sluiten. Dit in verband met de aangescherpte maatregelen. Vanaf woensdag 9 juni zijn we weer geopend van woensdag tot en met zondag van 13 – 17 uur! U dient uw bezoek te reserveren via deze website of telefonisch tijdens openingsuren. Zie Reserveren (naast de Home knop). Lees hier ons coronaprotocol. Bij vragen kunt u contact opnemen met beheerder Math Ghielen (06-10495465), via info@museumpeelenmaas.nl of via Facebook

Bestel jouw mondkapje voor het goede doel! De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van verbroedering en samen zijn. In tijden van corona ook een periode die kan leiden tot financiële problemen in de persoonlijke levenssfeer voor mensen die het al niet breed hebben. Daarom zetten Museum Peel en Maas, de Bibliotheek Maas en Peel en atelier Oet de Verf zich in om Stichting Leergeld een financieel steuntje in de rug te geven. Dit heeft geleid tot het ontwerp van een herbruikbaar mondkapje gemaakt door en voor Peel en Maas. Te koop vanaf 19 december (nu 19 januari) op verschillende plekken in de gemeente voor slechts 5 euro! Of bestel jouw exemplaar via info@museumpeelenmaas.nl. De winst van deze mondkapjes wordt geschonken aan Stichting Leergeld.

Op vertoon van de laatste versie van de publicatie MAAS & DUIN, van het LGOG Venlo, hebben we in samenwerking met de geschiedkundige verenigingen van Peel en Maas nu een speciale actie. Zie Nieuws en Activiteiten voor meer informatie. 

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving uit 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Bezoek ook onze nieuwe  tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Zie Vaste Tentoonstelling of download hier onze flyer! In de tijdelijke expositie “Van Ploeg naar Ploegendienst” (2019) ontdek je het verhaal van de opkomst van de industrialisatie en bedrijvigheid in Peel en Maas, en de groei van Panningen tot regionaal centrum. Komt dat zien!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.