Home

Op zondag 26 januari vindt om 14:00 uur een lezing plaats bij ons museum over de vervolging van Joden, Roma en Sinti in de Gemeente Peel en Maas tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit in het kader van 75 jaar bevrijding van concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz. Aan de orde komen onder andere een korte film over concentratiekamp Auschwitz en de Jodenvervolging, de rol van het verzet en de hulp van de bevolking van Peel en Maas bij het onderduiken. De lezing vindt plaats in de Gasterie en wordt rijk geïllustreerd met foto- en filmbeelden. Bezoek is in combinatie met entreebewijs van het museum.

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving uit 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

In de tijdelijke expositie “Van Ploeg naar Ploegendienst” (2019) ontdek je het verhaal van de opkomst van de industrialisatie en bedrijvigheid in Peel en Maas, en de groei van Panningen tot regionaal centrum. Komt dat zien!

Bezoek ook onze nieuwe, interactieve en zinnenprikkelende tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Zie Vaste Tentoonstelling of download hier onze flyer!

Sluit het bezoek aan het museum af met een kopje koffie en een stuk heerlijke Limburgse vlaai in de Gasterie. Kom langs bij Museum Peel en Maas en laat je verrassen…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.