Home

 

LEVEND KERSTGANZENBORDEN! Museum Peel en Maas heeft een speciale activiteit in de kerstvakantie! Je kunt deelnemen aan een levend ganzenbordspel dat is uitgezet door het hele museum. Helemaal in de sfeer van kerst volg je de genummerde kerstballen, los je raadsels op, neem je deel aan kleine activiteiten en verken je alle ruimtes.
 
Je krijgt een grote foamen dobbelsteen en een ganzenbordkaart met vragen mee om je te helpen. De activiteit vindt plaats op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 december tussen 13.00 en 17.00 uur. Geef jezelf op door een mailtje te sturen naar info@museumpeelenmaas.nl en geef aan op welke dag en hoe laat je langs wilt komen. Of bel tijdens openingstijden naar (077) 3081555. We hanteren tijdssloten die vijftien minuten na elkaar volgen, zodat het bezoek goed gespreid wordt.
 
Vol = vol. Volwassenen betalen 3 euro per persoon, kinderen onder de twaalf jaar kunnen gratis naar binnen. Door het museum liggen totaal 72 opeenvolgende nummers. Kinderen zijn zelf de pion en lopen over de genummerde kerstballen. Gooi met de grote dobbelsteen om te zien op welk nummer je uitkomt. Speuropdrachten en kleine activiteiten in alle ruimtes bezorgen je een fijne kerstmiddag! Leuk met één of meerdere kinderen.

 

Bezoek onze nieuwe, interactieve Middeleeuwen tentoonstelling! De fraai vormgegeven expositie laat de bezoeker in twee sfeervolle ruimtes de Middeleeuwen beleven. In de eerste ruimte kom je binnen op een Middeleeuws marktplein en word je omringd door verschillende ambachtslieden. In de tweede ruimte is een adellijke kamer ingericht, met aandacht voor de monnik, de adel, ridders en jonkvrouwen en wapenschilden. Kinderen kunnen net zo hard proberen te slaan als de smid, net als de monnik schrijven met een veer, hun eigen familiewapen ontwerpen en voelen welke Middeleeuwse producten de boer zoal verbouwde. En nog veel meer! 

Aan de buitenzijde van de expositie kunnen bezoekers, jong en oud, op een interactief scherm de verdieping opzoeken over Peel en Maas in de Middeleeuwen. Wat zijn cijnzen? Hoeveel ridders waren er in Peel en Maas? Hoeveel procent van de bevolking was boer? Dat en nog veel meer kom je te weten in de tentoonstelling.

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving uit 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Er zijn maar liefst vijf nieuwe, kleine tentoonstellingen te bezoeken! Via historische foto’s, sfeerbeelden, korte teksten en activiteiten voor de jeugd kom je meer te weten over agrarisch erfgoed, de twee trams die door Peel en Maas hebben gereden, de beugelsport, de mijnwerkers uit Peel en Maas en de naoorlogse smid en timmerman.  Voor ieder wat wils!

Bezoek ook onze vernieuwde tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Zie Vaste Tentoonstelling of download hier onze flyer! In de tijdelijke expositie “Van Ploeg naar Ploegendienst” (2019) ontdek je het verhaal van de opkomst van de industrialisatie en bedrijvigheid in Peel en Maas, en de groei van Panningen tot regionaal centrum. Komt dat zien!

Reacties zijn gesloten.