Home

Vanaf woensdag 26 januari zijn we weer geopend op woensdag en zondag! Reserveren is niet meer verplicht, maar mag nog wel. Zie Reserveren (naast de Home knop). Een mondkapje dragen is niet meer verplicht. Bij overige vragen kunt u contact opnemen met beheerder Math Ghielen (06-10495465), via info@museumpeelenmaas.nl of via Facebook

Ga jij op vrijdag 15 mei om 15 uur ook op ontdekkingsreis en help je mee paaseieren te zoeken?! Speciaal in het kader van Pasen slaan de De Bibliotheek Maas en Peel en het museum de handen in elkaar om de jongste kinderen een leuke middag te bezorgen! We beginnen met een leuk en spannend paasverhaal dat je helemaal in de sfeer van Pasen brengt. Vervolgens ga je alle verstopte paaseieren zoeken! 
 
Je moet goed speuren om alle eieren te vinden! In het museum ligt in iedere ruimte minimaal één ei verstopt. Maar ook buiten in het ‘böske’, het stukje bos naast het museum, hebben we gekleurde eieren verborgen. Ze hebben allemaal een letter en vormen samen de oplossing van een raadseltje. Wanneer je een ei vindt, schrijf je de letter op. Als jullie ze allemaal gevonden hebben, lossen we met z’n allen het raadsel op. O, en je krijgt ook nog een lekkere, kleine paastraktatie!
 
Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar de activiteit is waarschijnlijk het leukst voor jongere kinderen. Deelname is GRATIS. Opgeven doe je door een mailtje te sturen naar info@museumpeelenmaas.nl. Vermeld je naam en met hoeveel mensen je langs wilt komen. Tot snel!

Er zijn maar liefst vijf nieuwe, kleine tentoonstellingen te bezoeken!
Via historische foto’s, sfeerbeelden, korte teksten en activiteiten voor de jeugd kom je meer te weten over agrarisch erfgoed, de twee trams die door Peel en Maas hebben gereden, de beugelsport, de mijnwerkers uit Peel en Maas en de naoorlogse smid en timmerman.  Voor ieder wat wils!

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving uit 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Bezoek ook onze vernieuwde tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Zie Vaste Tentoonstelling of download hier onze flyer! In de tijdelijke expositie “Van Ploeg naar Ploegendienst” (2019) ontdek je het verhaal van de opkomst van de industrialisatie en bedrijvigheid in Peel en Maas, en de groei van Panningen tot regionaal centrum. Komt dat zien!

Reacties zijn gesloten.