Home

VAN ZONDAG 19 DECEMBER TOT EN MET WOENSDAG 12 JANUARI ZIJN WE HELAAS GESLOTEN IN VERBAND MET DE AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN. Reserveren is niet meer verplicht, maar mag nog wel. Zie Reserveren (naast de Home knop). Vanaf zondag 7 november zijn we verplicht het  coronatoegangsbewijs te vragen en controleren bij entree. Mondkapjes zijn niet meer verplicht. Bij vragen kunt u contact opnemen met beheerder Math Ghielen (06-10495465), via info@museumpeelenmaas.nl of via Facebook

GEANNULEERD Onze speciale kerstvakantie-activiteit is helaas geannuleerd in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.  

Er zijn maar liefst vijf nieuwe, kleine tentoonstellingen te bezoeken! Via historische foto’s, sfeerbeelden, korte teksten en activiteiten voor de jeugd kom je meer te weten over agrarisch erfgoed, de twee trams die door Peel en Maas hebben gereden, de beugelsport, de mijnwerkers uit Peel en Maas en de naoorlogse smid en timmerman.  Voor ieder wat wils!

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving uit 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Bezoek ook onze vernieuwde tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Zie Vaste Tentoonstelling of download hier onze flyer! In de tijdelijke expositie “Van Ploeg naar Ploegendienst” (2019) ontdek je het verhaal van de opkomst van de industrialisatie en bedrijvigheid in Peel en Maas, en de groei van Panningen tot regionaal centrum. Komt dat zien!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.