Films en boeken

Historische films en publicaties

Veel bezoekers zijn compleet verrast door de vele mooie historische films die in de filmkamer van het streekmuseum te zien zijn. De films kunnen naar eigen voorkeur via een touch screen worden bekeken. Zo zijn van alle dorpen in Peel en Maas en Neer prachtige beelden te zien over hoe het er aan toe ging in verleden maar ook over het heden. Veel van de films zijn ook op dvd uitgebracht en verkrijgbaar bij de receptie van het museum.

Daarnaast kunt u films aanschouwen over de deportatie van oktober 1944 met beelden van de reis naar Salzgitter, de Razzia van 17 mei 1944 uitgezonden in een reportage in EenVandaag in het kader van het proces Boere en het verraad van Helden, de documentaire over de Gouden Peelhelm welke tevens op dvd verkrijgbaar is te zien recent nog op L1 en een tweetal films over het leven en werk van Tajiri.

Voor de kinderen is er een speciale film te zien over de Romeinse helm, waarin een romein op zoek is door het museum naar de helm van zijn officier.

Van diverse onderwerpen zijn tevens boeken, lesbrieven en brochures verkrijgbaar zoals: ‘Sporen die bleven’ van dr. A.P.M Cammaert, ” gestolen jeugd’ van Ton van Reen, ‘de hel van Watenstedt; een verhaal van Arie Crommentuijn uit Helenaveen’, lesbrief ‘deportatie en bevrijding 1944-45’, brochure ‘oorlogsbrieven’ van Ton van Reen, ‘de gouden helm uit de Peel; feiten en visies’ van Heemkunde Medelo, ‘reizen door de oude Peel’ in drie delen van Theo Janssen, brochure ‘de gouden peelhelm en romeinen in het maasdal en peel’, ‘de lambertuskerk en Helden’ van Henk Thiesen, ‘de wachters van Tajiri’ en ‘donkere maanden in Wuppertal’ van Wiel Tulmans.

Kortom de moeite om eens het museum te bezoeken en u een middagje onder te dompelen in de historie van deze streek door het bekijken van deze historische films in de filmkamer.

Films en boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *