TIJDELIJKE TENTOONSTELLING

Industrialisatie in Peel en Maas (2019)
Een tentoonstelling in woord en beeld over een sterk agrarische georiënteerde regio, die vanaf de late jarig vijftig óók de industrie omarmde. Door middel van (historische) foto’s, illustraties, aansprekende objecten en korte teksten wordt het verhaal van de opkomst van de industrialisatie van Peel en Maas vanaf 1900 vertelt. Er is aandacht voor de gemeentelijke inspanningen en de sociale en culturele gevolgen ervan voor  gemeentebewoners. Ook krijgt de aanwijzing door het Rijk van Panningen als ontwikkelingskern de nodige aandacht.

Hoogtepunt in de tentoonstelling is de drie meter hoge replica van het industriemonument dat zich voor het gemeentehuis in Panningen bevindt. Het monument werd in 1962 onthuld ter gelegenheid van de opening van het plaatselijke industrieterrein.

In de rijk geïllustreerde publicatie Van Ploeg naar Ploegendienst – De industrialisatie en de aanwijzing van Panningen als ontwikkelingskern wordt nog meer achtergrondinformatie gegeven over de industrialisatie binnen de gemeente. Voor slechts € 5,00 te koop in de museumwinkel en in plaatselijke boekhandels. Opsturen is ook mogelijk. Stuur een mail naar info@museumpeelenmaas.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.