VOOR KINDEREN!

Ook voor kinderen is er genoeg te doen en te beleven bij Museum Peel en Maas! Start je bezoek bij binnenkomst met het Rad van Avontuur. Geef een flinke draai aan het rad en kom zo in aanraking met de twintig mooiste en leukste plekjes binnen Peel en Maas. Wat is jouw favoriete plekje?

Wil jij ervaren hoe het is om een echte Romein of prinses te zijn? Kinderen kunnen zich voor bezoek verkleden als stoere Romein of prinses. Een belevenis op zich!

Binnen de vaste tentoonstelling kom je in aanraking met Romeinen, hoor je de verhalen van Peelwerkers en boeren in Mensenwerk en laat je je op De Zolder van Horen Zeggen meeslepen door verhalen van vroeger. Daarnaast kunnen kinderen gaan decoderen, via onze speciale WOII decodeermachine. Wanneer ze de code gekraakt hebben, kunnen ze het slot van de WOII kist openen. Wie weet zit er een leuk presentje in de kist verstopt… Kun jij de code kraken?! 

In de Tuin van Toen en Tegenwoordig ervaar je welke schattige en gevaarlijke dieren er in Peel en Maas zijn en… de vloer loopt scheef af. Ontdek waarom!

Hoogtepunt voor kinderen is de nabootsing van de aardbeving in 1992. Ervaar hoe het is wanneer een aardbeving jouw huis aandoet. Je wordt flink door elkaar geschud. Als je durft…..

Bij vertrek ontvang je een leuk aandenken van je bezoek aan het museum! 

Reacties zijn gesloten.