MUSEUMWINKEL

Het museum beschikt over een museumwinkel. Hier worden boeken en dvd’s verkocht over tentoonstellingen, de Romeinen, de Gouden Peelhelm en overige delen van de geschiedenis van Peel en Maas.

Zo is de film/ documentaire De Gouden Peelhelm (35 min.; 2011) er verkrijgbaar. Deze film is gemaakt in opdracht van het museum en gaat in op de mythes rond de Romeinse peelhelm die ruim honderd jaar geleden werd opgegraven in de omgeving. De publicatie E Palude Emergo: Uit het veen kwam ik boven. Nieuwe feiten en inzichten Peelvondsten (2010, door Huub Kluijtmans) besteedt eveneens uitgebreid aandacht aan de Gouden Peelhelm en vele andere belangwekkende archeologische vondsten uit de regio.

Ook zijn de eerste twee delen van de regionale canon verkrijgbaar. Het museum en de heemkundeverenigingen zijn enkele jaren geleden begonnen met het opstellen van een reeks boekjes over de geschiedenis van de regio Peel en Maas. Van deze canon zijn tot op heden twee delen verschenen. Het eerste deel gaat over de regio in de Middeleeuwen en het andere deel gaat over de Spaanse Tijd (1555-1713). 

Koop voor slechts € 5,00 ook het rijk geïllustreerde boek Van Ploeg naar Ploegendienst – De industrialisatie en de aanwijzing van Panningen als ontwikkelingskern. In deze publicatie wordt nog meer achtergrondinformatie gegeven over de industrialisatie binnen de gemeente. Daarin niet alleen aandacht voor de vestiging van industrieën in Panningen en Beringe, maar ook voor de bedrijvigheid op de ‘handelsterreinen’ in de andere kernen van Peel en Maas.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.