MUSEUMWINKEL

Het museum beschikt over een museumwinkel. Hier worden boeken en dvd’s verkocht over tentoonstellingen, de Romeinen, de Gouden Peelhelm, de Tweede Wereldoorlog en overige delen van de geschiedenis van Peel en Maas. Publicaties kunnen ook buiten openingsuren op worden gehaald. Ook kunnen boeken op worden gestuurd. Stuur een mail naar info@museumpeelenmaas.nl

Romeinen
Zo is de film/ documentaire De Gouden Peelhelm (35 min.; 2011, 10 euro) er verkrijgbaar. Deze film is gemaakt in opdracht van het museum en gaat in op de mythes rond de Romeinse peelhelm die ruim honderd jaar geleden werd opgegraven in de omgeving. De publicatie E Palude Emergo: Uit het veen kwam ik boven. Nieuwe feiten en inzichten Peelvondsten (2010, door Huub Kluijtmans, 12,50 euro) besteedt eveneens uitgebreid aandacht aan de Gouden Peelhelm en vele andere belangwekkende archeologische vondsten uit de regio.

Tweede Wereldoorlog
Museum Peel en Maas verkoopt ook verschillende publicaties over de Tweede Wereldoorlog. Zie hieronder:

 • Peel en Maas in de Tweede Wereldoorlog (2019), uitgave Museum Peel en Maas: 5 euro.
 • De Moennik: WOII special (2019), uitgave Heemkundevereniging Helden: 5,75 euro. 
 • Het Geheime Dagboek van Oma; het laatste Oorlogsjaar in Panningen (2019), door Kaat Verhaegh: 15 euro. 
 • Meijel 1940-1945; slachtoffers en oorlogskinderen (2015), uitgave Heemkundevereniging Medelo: 8 euro. 
 • Gestolen Jeugd (2001); roman gebaseerd op het leven van een Limburgse ex-dwangarbeider, door de Maasbreese auteur Ton van Reen: 15 euro. 
 • Album Gestolen Jeugd; Leven in oorlogstijd (2002), door Ton van Reen: 5 euro. 
 • Oorlogsbrieven; de Tweede Wereldoorlog en de dwangarbeid (2009), voor de jeugd, door Ton van Reen: 2 euro. 
 • Donkere Maanden in Wuppertal; herinneringen van een jonge dwangarbeider (2011), dagboek door uit Beringe afkomstige Wiel Tulmans: 15 euro. MOMENTEEL UITVERKOCHT. 
 • Allemoal nao Pruusses Gesjleurd; liederen en gedichten over dwangarbeid tijdens de Tweede Wereldoorlog (2004), door Gerard Sonnemans: 1,50 euro. 
 • Thank you Liberators; een bundel gedichten, verhalen en tekeningen, door leerlingen van groep 8 van de Heldense basisscholen 4 mei 1945 – 4 mei 2005: 1 euro. 
 • De Peel Free Liberty kaart, 7 euro. 

Canon Peel en Maas
Ook zijn de eerste twee delen van de regionale canon verkrijgbaar, voor slechts 5 euro per stuk. Het museum en de heemkundeverenigingen zijn enkele jaren geleden begonnen met het opstellen van een reeks boekjes over de geschiedenis van de regio Peel en Maas. Van deze canon zijn tot op heden twee delen verschenen. Het eerste deel gaat over de regio in de Middeleeuwen en het andere deel gaat over de Spaanse Tijd (1555-1713). 

Van Ploeg naar Ploegendienst
Voor slechts 5 euro is ook het rijk geïllustreerde boek Van Ploeg naar Ploegendienst – De industrialisatie en de aanwijzing van Panningen als ontwikkelingskern te koop. In deze publicatie wordt nog meer achtergrondinformatie gegeven over de industrialisatie binnen de gemeente. Daarin niet alleen aandacht voor de vestiging van industrieën in Panningen en Beringe, maar ook voor de bedrijvigheid op de ‘handelsterreinen’ in de andere kernen van Peel en Maas. 

Reacties zijn gesloten.