Nieuws en Activiteiten

Kijk voor meer nieuws op de Facebookpagina van Museum Peel en Maas!

  • Op zaterdag 26 oktober is de Nacht van het Dorp. Het museum heeft haar deuren dan ook extra geopend tussen 17.00-22.00 uur voor mensen die kennis willen maken met het museum. Toegang is gratis. 
  • Op woensdag 30 oktober om 15.00 uur is de feestelijke onthulling van de naam van onze mascotte. Alle genomineerden komen langs. Kinderen speuren de nieuwe naam bij elkaar. De winner krijgt een mooie prijs! 
  • Op vrijdag 15 november 2019 opent Streekmuseum Peel en Maas een nieuwe tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. In deze periode zijn de dorpen in Peel en Maas bevrijd. Het museum geeft een overzichtelijk en pakkend beeld van wat er zich tussen mei 1940 en november 1944 in Peel en Maas heeft afgespeeld. Van de bezetting, het verzet, de razzia’s en de deportaties, tot aan de bevrijding van de regio. 
  • Op zondag 24 november om 14.00 uur toont het streekmuseum de film die gemaakt is over de bustour van 11 mei jl., waarbij 25 oorlogsplekken in Peel en Maas werden bezocht. Lokale gebeurtenissen zoals de kerkrazzia, het onderduikerskamp Bovensbos, de neergestorte Lancaster in de Belgenhoek, de Bospartizanen van Baarlo, de Cameronbridge over het afwateringskanaal, het verzet in Helden en de felle strijd om Meijel passeren de revue. Meer informatie over de busrit van destijds, is hier te vinden. Toegang is in combinatie met een entreebewijs van het museum. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.