Nieuws en Activiteiten

Foto door Maarten Verbaarschot. De kerkrazzia.

Kijk voor meer nieuws op de Facebookpagina van Museum Peel en Maas!

  • Op zondag 26 januari 2020 is er bij Museum Peel en Maas een lezing over de Jodenvervolging. De lezing vindt plaats in de Gasterie bij Kerkeböske en begint om 14.00 uur. Bezoek is in combinatie met een entreebewijs van het museum. Meer informatie is hier te vinden. 
  • Vanaf zondag 2 februari 2020 is de fototentoonstelling Alle Männer Raus, door Maarten Verbaarschot, te zien. Met de fotoserie treedt Verbaarschot in de voetsporen van zijn vader en oom die tijdens de kerkrazzia van 8 oktober 1944 worden afgevoerd naar Duitse werkkampen. Door een zoektocht langs de plaatsen van onderduiken, gevangenschap en dwangarbeid ontstaat deze compositie van fotobeelden die heden, verleden en toekomst met elkaar verbindt. De expositie staat twee maanden, tot en met zondag 29 maart. Het museum is geopend op woensdag- en zondagmiddag.
  • Op 1 maart 2020 geeft fotograaf Maarten Verbaarschot een lezing over de fototentoonstelling Alle Männer Raus. Hij vertelt over zijn zoektocht in Limburg en Duitsland naar de voetsporen van zijn vader en oom die tijdens de kerkrazzia worden afgevoerd naar Duitsland, en hoe deze onderneming heeft geleid tot de totstandkoming van zijn foto’s. Aanvang 14:00 uur in de Gasterie bij Kerkeböske. Bezoek is in combinatie met een entreebewijs van het museum. 
  • Donderdagavond 12 maart 2020 geeft Fred Vogelzang van de Nederlandse Kastelenstichting een lezing over kastelen en buitenplaatsen. Hij gaat daarbij onder andere in op vragen als: Wat is een kasteel? Wat is een Huys; een vluchtburcht?  Wat is een Buitenplaats? Is er verschil in regionale ontwikkeling van het fenomeen kastelen? Hoe is de koppeling van deze kastelen met de feodale structuur in die middeleeuwen? Aanvang wordt later bekend. Locatie: de Gasterie bij Kerkeböske. Bezoek is in combinatie met een entreebewijs van het museum.

  •  Op zondag 3 mei 2020 vindt bij Museum Peel en Maas een lezing plaats over de Bevrijding van Peel en Maas. Er wordt aandacht besteed aan wie onze regio precies bevrijd hebben in 1944. Ook zijn er beelden te zien uit de bekroonde documentaire Venlose Maasbruggen, door Huub Smets. Hier komt onder meer de evacuatie van Blerick naar Maasbree in naar voren. Aanvang 14:00 uur in de Gasterie bij Kerkeböske. Bezoek is in combinatie met een entreebewijs van het museum. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.