Nieuws en Activiteiten

Kijk voor meer nieuws op de Facebookpagina van Museum Peel en Maas!

Nationale Museumweekactie
Op zondag 14 april heeft Museum Peel en Maas een speciale actie. In het kader van de Nationale Museumweek (8-14 april) krijg je op deze dag voor slechts 5 euro een exemplaar van het rijk geïllustreerde boekje ‘Van Ploeg naar Ploegendienst’ én entree tot de gelijknamige tentoonstelling en de rest van het museum. Graag tot dan!

Museum Peel en Maas doet mee aan de Nationale Romeinenweek!
Speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar is op woensdag 8 mei een activiteitenprogramma opgesteld. Eerst wordt in een korte interactieve rondleiding ingegaan op de Romeinen in Peel en Maas. Centraal staat de regionale vondst van de Gouden Peelhelm ruim honderd jaar geleden. Vervolgens leren kinderen wat over de Romeinse periode door het beantwoorden van een aantal toegankelijke vragen. De activiteit wordt afgesloten met een leuke knutselworkshop. Bij vertrek ontvangen de kinderen een leuk aandenken van het bezoek aan het museum!

De activiteit duurt van 15.30 – 17.00 uur. Toegang is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via info@museumpeelenmaas.nl.

Opening tijdelijke tentoonstelling Van Ploeg naar Ploegendienst: De industrialisatie in Peel en Maas en de aanwijzing van Panningen als ontwikkelingskern
Op vrijdag 22 maart 2019 is de tentoonstelling Van Ploeg naar Ploegendienst feestelijk geopend door Tweede kamerlid Mustafa Amhaouch. Naast de expositie is ook het gelijknamig canonboek officieel gepresenteerd. Dit boekje is voor € 5.00 te koop in de museumwinkel en bij de plaatselijke boekhandels.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.