VASTE TENTOONSTELLING

Fluisterbomen in de Tuin van Toen en Tegenwoordig
De onderse schans in Helden
Deportatiekamer
Woonkamer op Zolder van Horen Zeggen

Bij Museum Peel en Maas in Helden beleef je de geschiedenis van de streek! Van de jager-verzamelaars, de Kelten, de Romeinen, tot aan de Tweede Wereldoorlog en de aardbeving van 1992

Ontdek de mythes rond de Gouden Peelhelm. Omringd door fraaie, lokaal gevonden archeologische vondsten, kom je oog in oog te staan met een Romeinse soldaat die deel uitmaakte van het mobiel elitekorps dat de keizer beschermde op zijn reizen. Zijn Gouden Peelhelm zorgt tot op de dag van vandaag voor mythische verhalen over diens precieze afkomst.

Tijdens de 80-jarige opstand legde men in onze streek schansen aan om zich te beschermen tegen rovende bendes huursoldaten. Wat zijn schansen? Kom langs en ondervind het!

In de Deportatiekamer ervaar je de beklemmende sfeer van het verblijf in een originele plaatselijke barak uit de Tweede Wereldoorlog. Centraal staan de lokale razzia’s, waarbij 3500 mannen uit onze streek werden opgepakt en te werk gesteld in nazi-Duitsland.

Beleef op de Zolder van Horen Zeggen. Hier ervaar je even hoe het was om te leven in een tijd zonder waterleiding en elektriciteit. Laat staan dat er internet en een smartphone beschikbaar waren!

Daarnaast presenteren de gemeentelijke dorpen zich in de voormalige kloosterkamertjes op de tweede verdieping en kom je meer te weten over lokale lekkernijen en streekproducten. Ook zijn er films te bekijken over de lokale geschiedenis.

Tip: Sluit je dagje uit af met een kopje koffie met heerlijke Limburgse vlaai in de Gasterie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.